Veel gestelde vragen

Hoeveel zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn € 6,95. Vanaf € 450,­ betaal je geen verzendkosten.

Wat is de levertijd?
We leveren de producten uit onze webshop binnen 3 dagen. Op maat gemaakte producten worden binnen 4­-6 weken bij je thuis bezorgd.

Ik heb het verkeerde schaduwdoek besteld, kan ik dit terugsturen?
Ja, mits het product ongeopend is. Bij maatwerk is retourneren niet mogelijk.

Maken jullie ook schaduwdoeken op maat?
Ja, als de standaardafmetingen geen optie zijn, maken we voor elke tuin een geschikt doek. Mail voor meer informatie naar info@schaduwwinkel.nl.

Is een schaduwdoek makkelijk te monteren?
Ja, het schaduwdoek is in principe zelf te monteren. Hier https://www.schaduwwinkel.nl/montagevideos/ staan enkele montagevideo’s die je goed op weg helpen. Mocht het monteren niet lukken, dan komen wij je graag helpen. Stuur een mail naar info@schaduwwinkel.nl voor meer informatie over de montagekosten.

Biedt een schaduwdoek bescherming tegen de zon?
Ja, een schaduwdoek beschermt je tot 95 procent tegen schadelijke uv­stralen. Het geeft ook verkoeling tijdens hete zomerdagen.

Kan ik een schaduwdoek laten hangen bij slecht weer?
Het hangt er vanaf of je een wind­ of waterdoorlatend doek hebt. In principe zijn alle schaduwdoeken bestand tegen slecht weer. Maar bij hevige regenval blijft op een waterdicht doek veel water liggen, waardoor het door kan zakken. Bij een hevige storm adviseren we dan ook om elk doek naar binnen te halen. Ook in de winter kun je het doek beter niet buiten laten hangen, mits je een goede beschermhoes hebt. Berg het op in een droge ruimte, zodat je er het volgende seizoen weer volop van kunt genieten.

Verkleurt het schaduwdoek door de zon?
Ja, het schaduwdoek kan door de zon wat lichter van kleur worden. Als je dit storend vindt, adviseren wij een doek in een lichte kleur te kopen. Zo valt de verkleuring minder op.

Kan ik mijn schaduwdoek wassen?
Een schaduwdoek kun je schoonmaken met een spons of een zachte borstel en lauw water. Heb je hardnekkige vlekken? Gebruik dan eventueel een beetje zachte zeep. Gebruik nooit andere chemicaliën of schoonmaakmiddelen. En: stop het doek nooit in de wasmachine! Laat het doek goed opdrogen voordat je het opbergt.

Zijn de schaduwdoeken waterdicht?
In onze webshop verkopen wij waterdichte en waterdoorlatende schaduwdoeken. Het hangt er dus vanaf welk soort je koopt of het waterdicht is of niet.

schaduwdoek,harmonicadoek